0:00
/
Átadtuk a stafétát Somogy megyének, itt véget ért a bűnmegelőzési program

Tolna megye is csatlakozott egy 5 megyén átívelő bűnmegelőzési programsorozathoz, amely szeptemberben indult és amelynek neve „Tiszától a Balatonig add át a biztonság stafétáját”.

A programsorozat Csongrád-Csanád megyében indult. A stafétát Bács-Kiskun megye vette át, majd Baranya megyéhez kerül, ahonnan érkezett Tolna megyébe, mi pedig Somogy megyének adtuk át egy váltófutás keretén belül.

A staféta két hétig van minden megyében.

Tolna megye egy rendhagyó programot dolgozott ki és bonyolított le ezen két hét alatt. A megye rendőrei úgy gondolták, hogy az idősek részére is tarthatnának internetbiztonsággal kapcsolatos tájékoztatásokat és előadásokat, hiszen a legtöbb szépkorú naponta használja az internetet és néhányan még csak nem is sejtették, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk.

„Bő két hét alatt a megye teljes területén számos idősek otthonában, idősek klubjában és más idősek szerveződéseinél fordultak meg kollégáim. Valamennyi rendőrkapitányság részt vett ebben a programban. A program Tolna megyei részét november 14-én zártuk.” – mondta Huszti Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője.