0:00
/
Átvágták a szalagot!

Lezárult „A Metmark Kft. üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodása” projekt. A vállalkozás GINOP keretében fejlesztette gyártókapacitásait, valamint bővítette és modernizálta raktár- és irodaházát. 

Közel 207 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás. Ez tette lehetővé a fejlesztést. A tervezett teljes költség 295,5 millió Ft volt.

A projektzáró rendezvényen Gyurkovics János Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Horváth Kálmán főispán és Horváth István országgyűlési képviselő is tiszteletét tette.

A korábbi raktárépületet mintegy 200 négyzetméterrel bővítették. Az új épületrészbe költözik a vállalat központi irodája, összesen 20 munkatárs. Az épületet modern hőszivattyús fűtéssel, valamint napelemrendszerrel szerelték fel. Ez környezetbarát és fenntartható módon segíti az irodaház üzemeltetését.

A több, mint két évtizede alapított cég vezetői Kerekes Csaba és Hosszú László úgy fogalmaztak, egy kis családi vállalkozásból indultak,  küzdelmes út van mögöttük. A szalagátvágása pedig mérföldkő a cég életében.

(Megszólalók: Horváth István, országgyűlési képviselő, Kerekes Csaba, tulajdonos)