A 80. , megújult Golden Globe díjátadót amerikai idő szerint 10-én este tartották meg, nálunk hajnali kettőkor kezdődött. Ezúttal zártkörű volt az esemény, mindössze 90 percig tartott. Az este nagy nyertese A Fabelman család volt, Steven Spielberg így jöttem-filmje, ami az Avatar második részét, az Elvist és a Top Gunt is maga mögé utasította a legjobb dráma kategóriájában. Az eseményen Vlodimir Zelenszkij is beszédet mondott. Spielberg a legjobb rendezőnek járó díjat is kiérdemelte.

Az Elvis főszereplője, Autsin Butler kapta a dráma műfajban a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Ebben a kategóriában versenyzett Brendan Fraser is A bálnában nyújtott alakításával. Nemrég mi is megírtuk, hogy a színész előre jelezte, nem vesz részt a gálán egy korábbi, a Golden Globe-hoz kapcsolódó sérelme miatt. Pedig sokan drukkoltak neki, nagy visszatérőnek számít ezzel az alakításával. A legjobb drámai sorozat a Sárkányok háza lett.
Butler megilletődve vette át a díjat, beszédében szerelmet vallott a film rendezője, Baz Luhrmann mellett „hőseinek”, például Brad Pittnek és Quentin Tarantinónak is. Az átadó utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, tényleg lehet abban valami, hogy a két éve befejezett forgatás óta a hangja jobban hasonlít Elvisére, mint előtte.
A dráma műfaján belül a legjobb női alakítás díját Cate Blanchett nyerte el a Tár című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb forgatókönyv díját Martin McDonagh (Erőszakik, Három óriásplakát Ebbing határában) író-rendező-drámaíró kapta A sziget szellemei című filmért.