1 hónap

Az egyedi hangzást képviselő magyar alternatív rock együttes, a Magashegyi Underground április végén ismét fellép Óbuda legnépszerűbb szabdtéri koncerthelyszínén, a Kobuci Kertben. Az est folyamán a zenekar új dalai mellett a régi kedvencek is hallhatóak lesznek, mint például a Rázz fel, az Árnyék és a Napfény is.

A zenekart 2004-ben alapították, az eredeti felállásból mára csak Fodor Máriusz maradt a csapatban. Az igazi áttöréshez az új énekesnő megjelenése is jelentősen hozzájárult. Bocskor Bíborka (1982) hangja, személyisége és stílusa egyedi színfoltot hozott a zenekar életébe. Az énekesnő a Megasztár 3. évadában tűnt fel, ahol a 6. helyen végzett.

Kislemezeik mellett 5 teljes album fűzödik a nevükhöz: az Ezer erdő, a Tegnapután, a Talált tenger és a Titkos életem mellett tavaly az Egymáshoz rövid az út címmel adtak ki nagylemezt. 

A zenekar életében is volt olyan időszak (több okból kifolyólag), amikor nem voltak aktívak – Bíborka szülési szabadságon volt -, így a rajongók nagy örömmel fogadták a korábbi sikereket elért felállás újraélesztését. Az új lemez Bíborka mellett Fűrész Gábor (gitár), Toldi Miklós (dob), Fodor Máriusz (billentyű) és Tariska Szabolcs (szövegíró) közös munkájának a gyümölcse.

Zenéjükben az elektronikus hatásokat ötvözik a folkzenével. A lemezt hallgatva egy érzelmi utazáson vehetünk részt, a dalokban a melankolikus, drámai hangzás mellett a tiszta, magával ragadó érzés is felsejlik a hallgatóban. Az új albumon a legfrissebb nemzetközi zenei trendeket is felvonultatják, de egyediségüket továbbra is az garantálja, hogy gyakran visszatérnek a gyökereiket adó zenei elemekhez. 

Sikerüket Fonogram-díjakkal is jutalmazták, 2008-ban Az év felfedezettje és Az év dala kategóriában a Szeplős váll című dalért, míg 2011-ben Az év hazai alternatív albuma kategóriában az Ezer erdő című albumért.