Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagymányokon fogtak el a rendőrök két teveli férfit, akik egy házbetörés után kivilágítatlan autóval igyekeztek távozni a lopott holmival.

Állampolgári bejelentés érkezett

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába vasárnap, röviddel éjfél után érkezett jelzés, miszerint egy nagymányoki házban betörők lehetnek. A címre irányított egyenruhások egy kivilágítatlanul közlekedő autóra lettek figyelmesek. Igazoltatták a kocsi teveli sofőrjét és falubeli utasát is.

Az autóban talált alkatrészekről a férfiak elmondták, hogy azokat egy közeli házból lopták el.


Gyanúsítottként hallgatták ki őket

Mindketten részletes beismerő vallomást tettek. Egyiküknek tudomása volt arról, hogy a ház tulajdonosa több lakatlan ingatlannal rendelkezik a településen és biztosan nincs otthon, így bármelyikbe bemehetnek. Neki volt helyismerete és autója is, a barátját segíteni hívta.

Az Ady Endre utcai házból az értékeket kihordták az udvarra. Ezután elmentek a távolabb leállított autóért s elkezdték bepakolni a lopott dolgokat. Idő közben valaki lámpát kapcsolt a közelben, így a lebukástól tartva elindultak haza.

Nem kapcsolták fel a világítást az autón, bízva abban, hogy így nem veszik észre a távolodó kocsit.

A címre érkező járőröknek feltűnt a kivilágítatlanul közlekedő jármű, ezért utána mentek, majd a benne ülő férfiakat igazoltatták és elszámoltatták.

Az ellopni kívánt tárgyak 150 000 forint körüli értéket képviselnek. A rongálási kár 5000 forint. A 48 illetve 50 éves férfit kihallgatásukat követően szabadon bocsátották.