Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az amerikai énekes-dalszerző, Teddy Swims (1992) a YouTube-csatornáján megosztott különböző műfajú dalok feldolgozásával hívta fel magára a figyelmet még 2019-ben. Az egyedi hangú tehetség számára az átütő sikert a Lose Control (2023) című saját dala hozta meg.

A szám egy fájdalmas szakítást követő időszakában -egy írótáborban- született, melyben a szerelemről, a veszteségről és a függőségről énekel. Szövege mély érzelmeket és szenvedélyt közvetít, az énekes erőteljes és kifejező előadásmódjának köszönhetően pedig a dal üzenete és hangulata még hatásosabbá válik. Teddy zenei sokoldalúsága is megmutatkozik benne, hisz a soul, az R&B és a pop elemei egyaránt felfedezhetőek benne érzéki, lendületes hangulatot teremtve.

" Tudtam, hogy ez a dal megváltoztatja az életemet, éreztem az energiát." – nyilatkozta a Billboard oldalánA zongora által vezérelt produkció hamar a rajongók kedvencévé vált, hisz a zene mellett a szöveg mély mondanivalójával is hamar azonosulni tudtak az emberek.
Az extravagáns kinézetű énekes egész életében küzdött a sztereotípiákkal, így nem meglepő módon céljai között szerepel, hogy minden ember egyediségét, egyéniségét olyannak fogadják el, amilyen.

A kislemez több országban is a Top 10-ben szerepelt, idén pedig az amerikai Billboard Hot 100 élére került.