A félévek során a hangsúly olyan, magasan kvalifikált szakemberek képzésén lesz, akik mind vezetőként, mind csapatban képesek önállóan dolgozni és bonyolult diplomáciai feladatokat megoldani, mind Magyarország, mind az Európai Unió, mind a harmadik világbeli országok szintjén.

Az agrárdiplomáciai menedzser szakirányú továbbképzést 2023 februárjában a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az Agrárminisztériummal együttműködve indítja.

„A magyar termékek, innovációk külpiacokra juttatásához olyan nyitott, toleráns és felelősségteljes szakemberekre van szükség, akik ismerik az agráriumhoz kapcsolódó szakterületek gazdasági, politikai, társadalmi tendenciáit és a nemzetközi szervezetek döntéshozatali mechanizmusát, ennek megfelelően pedig képesek a tárgyalások sikeres lebonyolítására.” 
/dr. Gyuricza Csaba rektor, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem/

A legfőbb cél a külpolitikai és a külgazdasági stratégiával összhangban lévő elméleti, módszertani és gyakorlati ismeretek átadása, így a tanterv részeként integrált vidékfejlesztés, pénzügyi elemzés, üzleti menedzsment, agrármarketing, fenntarthatóság és környezeti menedzsment, valamint angol szaknyelv oktatására is sor kerül.

A két féléves gödöllői agrárdiplomáciai menedzser képzésre az agrár-, gazdaság- és társadalomtudományok vagy jog területén alapszakos végzettséggel rendelkező szakemberek 2023. február 6-ig jelentkezhetnek a MATE honlapján.

/Nyitókép forrása: uni-mate.hu/