Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem is volt más választása, mutatjuk miért. Egy somogyacsai férfi tett feljelentést 2022 nyarán, mert elmondása szerint elkábították, majd elvették a pénzét és még a bankkártyájáról is megpróbáltak pénzt levenni. A sértett egy ismerősét szívességből vitte el Kisvejkére a rokonaihoz, ahol kávéval kínálták. 

Miután megitta, hirtelen minden elsötétült előtte, s csak másnap ébredt fel. 

Keresni kezdte a holmiját, de csaknem kilencvenezer forintja eltűnt a pénztárcájából, és több SMS értesítést is kapott, hogy a bankkártyáját is megpróbálták több településen használni, de pénzt nem tudtak róla megszerezni.

Trükkös volt a kávé

A bonyhádi rendőrök az ügyben folytatott nyomozás során kiderítették, hogy az 53 éves férfit egy 26 éves nő és 17 éves rokona csalta Kisvejkére, ahol kábító anyagot kevertek a kávéjába, majd miután a férfi elaludt, a tárcájából elvették a pénzét és a bankkártyáját. Még aznap éjjel megpróbáltak a bankkártyáról pénzt is levenni. 

A két nő elismerte, hogy pénzt akartak szerezni a férfitől, ezért nyugtatót kevertek a kávéjába. 

Mindkettőjüknek kifosztás és csalás bűntett kísérlete miatt kell felelnie. Az eset körülményeinek vizsgálatát a bonyhádi rendőrök befejezték, és az iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.