Azariah újabb bátor lépése…

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baukó Attila (2002), vagy ahogy mindenki ismeri, Azariah húsvét hétfőn új klippel jelentkezett. A dalnak a magyar énekes, dalszerző és youtuber a főváros egyik ikonikus falfirkálójáról a CIPOE címet adta.

Az éjfélkor megjelenő klip napközben elérhetetlenné vált a YouTube-on, privátra állították, de addig is több, mint 160.000-ren látták már. Az énekes megnyugtatásként az Insta-oldalán megosztotta a rajongóival, hogy ez csak időszakos, míg a szükséges korrigálást végre nem hajtják.

 

Nem meglepő ez a hatalmas érdeklődés, hisz a sztár három teltházas stadionkencertre készül. Egyediségének köszönhetően az ifjú tehetség berobbanó sikere megosztotta az országot, titkát azóta is sokan próbálják megfejteni. Vitathatalan, hogy hazánk egyik legnépszerűbb előadója lett.

 

A klip elég extravagánsra sikerült a vörös szőnyegen felvonuló disznóval, az állatfejet jelképező szétvert maszkkal és a szorgosan jegyzetelő pszichológussal. A klip első része bár rekviemként indul, egy színes kavalkádba csap át, ami a második részben fekete-fehérbe vált és a jellegzetes CIPOE graffitikből is felvonultat néhányat. Az átvezető részben az ismert színész, Mucsi Zoltán hallható a tőle megszokott egyedi stílusban. A kettősség a dallamban és a nyelvhasználatban is visszaköszön, hisz a magyar mellett angolul is énekel benne.

 

Azariah hűen önmagához, nyíltan fogalmaz meg kritikát a rendszerrel szemben, milliomosokról, buta Origo cikkekről és propagandagépről is szó van a dalban.