Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A KSC megnyerte a 2022/2023. évi U14 leány bajnokságot, miután a házigazda DVTK Akadémia A-csapata ellen izgalmas hajrát követően négy ponttal győzedelmeskedett. Harsányi Mária és Szabóné Kovács Andrea lányai a sikert második negyedbeli jó játékukkal (8-19) alapozták meg.

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 61-65 (20-13, 8-19, 19-16, 14-17)

SZEKSZÁRD: HENCSIK 25/3, Schiefer 5/3, Csapó, Szabó, Varga. Csere: POMSÁR 16, KOLLÁR 11/3, Kófiás 4, Horváth 2, Pozsonyi 2, Ogunson-Bonnyai. Edző: Harsányi Mária, Szabóné Kovács Andrea.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy Miskolcon – idegen környezetben és a diósgyőri szurkolótábor előtt – meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Nagyon-nagyon nehéz volt, de úgy érzem, megérdemeltük ezt a győzelmet, csapatként nyertük meg ezt a tornát. Az egész éves sok-sok munka beérett, köszönöm a lányoknak!”

“Nagyon kemény munka van ezen siker mögött, de a lányok a pályán és a pályán kívül is megtettek mindent, hogy ez a bajnoki cím összejöjjön! A Győr elleni vereség után még acélozottabbak lettek, nagyon akarták a sikert. Hencsik Adri húzóemberünk és gólvágónk mellé többen felnőttek, egymást kiegészítve az aranyig repítették csapatunkat. Nagy köszönet a klub vezetőinek, hogy eljöttek és segítettek a döntőn (Szabó Noémi, Szabó Gergő, Fekete Krisztián és Murvai Szabolcs), illetve a szülőnek az egész éves támogatást, és akik eljöttek szurkolni! Köszönjük Pump Luca sportpszichológusnak az egész éves elbeszélgetéseket a lányokkal! Bravó lányok, csodálatos pillanatokat éltünk át veletek!”

 

A bajnok csapatot így fogadta a közönség a Béla király téren a hétvégén.