Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Mit szólnál, ha azt mondanánk, Bécsben este vonatra ülsz és másnap délelőtt már La Speziában is leszel?

Ligúria maga az álom: csodás tájak, tagolt partok, kis halászfalvak és színes házak. Aki járt már a környéken, egykönnyen nem feledi el hangulatát és szépségét. A legegyszerűbb megközelítése például a Cinque Terre környéknek, ha Genovába repülünk és ott vonatra szállva érkezünk a mesés partra. Vagyis eddig ez volt a legegyszerűbb, de az osztrák nemzeti vasúttársaság (ÖBB) egy új dobásával a környezetet és a pénztárcánkat kímélően érhetjük el La Speziát, Rapallót, Sestri Leventét és a legendás Portofinót!

Ehhez a Nightjet szolgáltatást kell igénybe vennünk, vagyis az éjszaka haladó vonatot, ami Bécsből és Münchenből is elindul La Spezia felé. Az Alpokon át halad Bécsből és a következő időpontokkal kell számolnunk: indulás a főpályaudvarról este 19:18-kor, érkezés La Speziába másnap 11:10-kor.

Az ülőhelyek 30 eurótól indulnak, a heverős (couchette) árak 50 eurótól, a klasszikus hálókocsis utazás pedig 70 eurótól elérhető.