Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Márciusban négy oktatási napon, három helyszínen zajlott a képzés vármegyénkben. 

Az alaptanfolyamon a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó I. és II. katasztrófavédelmi osztályba sorolt településeken kijelölt közbiztonsági referensek vettek részt.

A jelenléti oktatásokat a Dombóvári, a Paksi és a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség oktatótermeiben tartották a helyi szervek polgári védelmi felügyelői, de lehetőség volt online módon is csatlakozni a felkészítésekhez.

A kurzus egy vizsgával zárult

Amelyet összesen 21 kinevezett közbiztonsági referens teljesített sikeresen az Igazgatóság földszinti tantermében. 
A vizsgabizottság tagjai: Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, vármegyei igazgatóhelyettes és Sárossy Gábor tűzoltó alezredes, vármegyei polgári védelmi főfelügyelő A tanfolyamon oktatott ismeretanyag feldolgozásával a képzésben résztvevők tájékoztatást kaptak az integrált katasztrófavédelem feladat-, és irányítási rendszerét illetően.

A képzésben résztvevők a megszerzett ismeretek birtokában képesek ellátni a katasztrófavédelmi szempontból I. és II. katasztrófavédelmi osztályba sorolt településeken a védekezésre való felkészülés, valamint a védekezés és a helyreállítási feladatainak szakmai támogatását.

(Fotó: Tolna VMKI)