Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyanis Pünkösdkor változik a MÁV-Volán-csoporthoz tartozó társaságok közlekedési rendje. Ilyenkor a kirándulók száma, a túrázók is megnövekedett létszámmal járják Tolna vármegye településeit, a kirándulópontokat, ezzel együtt telnek meg nézelődőkkel a szekszárdi borvidék lankái is, a lösz szurdikok. Viszont ha távolabb indulnál, ne feledd ellenőrizni a menetrendet.

A vonatok vasárnap az ünnepnapra, hétfőn a vasárnapra, kedden már a munkanapokra érvényes menetrend szerint járnak.

A társaság közleménye szerint jelentősen megnövekedhet az utasforgalom, ezért érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket.  A tapasztalat szerint ilyenkor nagyon sokan tervezik az utazásukat a Balatonhoz, emiatt a Budapest-Nagykanizsa közötti Tópart és a Budapest-Keszthely közötti Balaton InterCityk, továbbá a Budapest-Tapolca vonalon közlekedő egy-egy sebesvonat is több kocsival közlekedik.

A buszok is más rendben járnak

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul.

Pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, pünkösdhétfőn a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, kedden a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

A Volánbusz azt kéri utasaitól, hogy a kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon.