Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton rendezték meg a 4. Antanténusz Gyerek néptánc fesztivált, amely házigazdája az Ördögszekér Táncegyesület és a Levendula Művészeti Iskola volt.

A fesztiválra 16 településről érkeztek gyermekek és felkészítőik, hogy aztán mindenkit elkápráztathassanak a Vár színpadán.

A versenyszámokat szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Horváth Zsófia Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, Busai Norbert Örökös Aranysarkantyús táncművész, elnöke Lukács László táncművész, és az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület alelnöke volt.

A fesztivál nyitó táncát a Dunaföldvári Ördögszekér Táncegyesület növendékeitől látták a résztvevők. Őket a „Levendulások” követték.

A fesztivál lényege nem a versengés volt, sokkal inkább a barátkozás, a néptánc szeretete, egymás megismerése nagy és persze a tánc. Ez az esemény lehetőséget ad arra, hogy a szervezők együttműködjenek a várossal, valamint az ország művészeti iskoláival és egyesületeivel. Remek volt a hangulat és minden résztvevő nagyon élvezte a találkozót.

 

Képek: facebook.com