Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hősiesen mentettek életet, váltak számunkra mindennapi hősökké. Hatvanöt első tiszt tett fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában. Mellettük számos tűzoltó is elismerésben részesült. A főigazgató azokat jutalmazta, akik az elmúlt időszakban különös helytállásról tettek tanúbizonyságot.

Elismerték azok munkáját, akik szabadnapjukon avatkoztak be egy-egy káresetnél, vagy szolgálatuk teljesítése közben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2023. július 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó századossá Czidor Norbert tűzoltó főtörzsőrmestert, továbbá Kovács Tamás tűzoltó őrmestert a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába.


Kovács Tamás hősies helytállása elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette Lovász Krisztián tűzoltó őrmestert, a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját.

2023. május 22-én a szolgálatból hazafelé tartó tűzoltó észlelte, hogy egy személygépjármű az úttestről hirtelen az útpadkán áthajtva az út melletti zöld területen állt meg. Az idős sofőr eszméletét veszítette, sem légzése, sem keringése nem volt. A helyszínen egy ápolónő is tartózkodott, az őrmester vele közösen kezdte meg az újraélesztést.  

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)