Fórumra várta az érdeklődőket a közelmúltban a Második Reformkor (2RK), mely céljait, a fiatalok életkezdésével kapcsolatos javaslatát, a pártmentes önkormányzatiság koncepcióját ismertette Szekszárdon.

„A Második Reformkor rendkívül fontosnak tartja a fiatalok életkezdésének segítését, ezért is került be ez a téma a párt 9 kiemelt ügye közé. A fiatalok lakhatását és vállalkozásindítását segítenék, külön hangsúlyt helyeznének a családalapításra”

– fogalmazott Pekárné Farkas Emese, alelnök. Terveik között szerepel például TB támogatottá tenni a kismamavitaminokat és ingyenes szűrővizsgálatokkal segíteni a családtervezést. 

A megjelenteket – házigazda szerepében – köszöntötte Szauer Barnabás, a Második Reformkor szekszárdi szervezője.

„Célunk egy második reformkor, egy olyan Magyarország, ahol a konstruktív vitákon keresztül, közös teremtéssel árkok helyett hidak képződnek”

– ezt már Vona Gábor, elnöke hangsúlyozta.

„Az önkormányzati választáson pártok nem lehetnének jelölőszervezetek. Az önkormányzati munkát ellehetetleníti a pártlogika, ezért sérül a helyiek érdeke, illetve az önkormányzatoknál tapasztalható pártoskodás elriasztja azokat a lokálpatriótákat, akik szeretnének a saját közösségükért tenni” – tette hozzá.

Az ügyben december 11. és 16. között online népszavazást indítanak.