Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hekla Aurora nem egy díva művészneve, hacsak nem ez a díva az Icelandair légitársaság Boeing 757-ese. Figyeljük csak a beszélő nevet: a Hekla egy klasszikus izlandi női név, egyben az egyik legismertebb vulkán neve is Izlandon. Az Aurorát talán külön elmagyarázni sem kell, az aurora borealisra, az északi fényre utal. A természeti jelenséget a gejzírek mellett Izland legfőbb turisztikai vonzerői között tartják számon.

A gép rendhagyó külsejéért a sarki fényt visszaadó sötétkék-zöld festés felel, de még lenyűgözőbb a Boeing utastere. A repülő belső látványát ugyanis gyönyörű, egyedi hangulatvilágítás határozza meg, amely a többi lámpát lekapcsolva a sarki fények varázslatos színkavalkádját idézi meg.
Ez a fantasztikus fotóa Hekla Aurora pilótafülkéjében készült. Az Icelandair ezt a kommentárt fűzte a képhez egy kis országpromóció kíséretében: „Hogy tetszik a szórakoztatás a fedélzetünkön? Ez a kép a Hekla Aurora repülőgépünk fedélzetén készült, a Hudson-öböltől északra. A sarki fény istenei elmosolyodtak.”
A Hekla Aurora már 2015 óta a levegőben van, naponta egyszer felszáll a Boeing gép.