Vidd be a gyerek játékait és tartsd csukva az ablakokat. Szekszárd területén földi szúnyoggyérítésre kerül sor július 13-án a napnyugta utáni órákban.

 Rossz idő esetén a védekezésre 2023. július 14-15. napján, ugyanebben az időben kerül sor. Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Készülj a gyérítésre!

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsd be vagy takard le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt alaposan tisztítsd meg.

Ne feledd!

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.