A bonyhádi Rákóczi-Forberger utcai jelzőlámpás csomópont műszaki átadás-átvételi eljárásának megkezdésére 2023. április 11-én sor került. A műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásának szerződés szerinti határideje 2023. május 11.

Hiányosságok pótlása

Jelenleg a kivitelező a hibalistán lévő hiányosságok pótlásán dolgozik. A jelzőlámpa működését a kivitelező a múlt hét egyik napján az esti órákban ellenőrizte, a jelzések megfelelően működnek, azonban a csomópont forgalmára jellemzően elkészített fázisterv programozása és a jelzőlámpa távfelügyeletbe történő bekapcsolása jelenleg folyamatban van, ennek okaként a jelzőlámpa sárga villogó jelzéssel működik, továbbá az építési terület a javítások elvégzése miatt még munkaterület, így az ideiglenes forgalomtechnikai jelzések még kint vannak.

A csomópontban a jelzőlámpa üzembe helyezését követően úgynevezett kerekzöld (telezöld) áthaladás lesz, amely azt jelenti, hogy a csomópont két alárendelt ágán (Forberger utca) egyszerre engedélyezett az áthaladás a KRESZ szabályainak megtartásával. A forgalomba helyezést követően a jelzések forgalom függő üzemmódban működnek, ami folyamatos működést eredményez. Amennyiben a műszaki átadás-átvételi eljárást sikeresen le tudjuk zárni, és az ideiglenes jelzések (elkorlátozás, ideiglenes KRESZ táblák) eltávolításra kerülnek, úgy a forgalomirányító jelzőlámpa üzembe lesz helyezve.

A csomópont balesetmentes használatának érdekében a jelzőlámpa beüzemelése előtt növényzet irtására, ritkítására és áttelepítésére van szükség, amelyet a kivitelező a Bonycom Kft bevonásával kell elvégezzen.