A napokban fokozatos ellenőrzéssel találkozhattak az utakon közlekedők. A rendőrök számos szabályszegővel kapcsolatban intézkedtek az ellenőrzés keretein belül.

Sok mindent ellenőriztek

A „Focus on the Road” elnevezéssel hirdetett országos ellenőrzést az elmúlt héten tartották. A rendőrök ezúttal elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, a motorkerékpárosoknál pedig a bukósisak – használatát, valamint a menet közben kézben tartott telefon használatát ellenőrizték.

Nem használják a biztonsági öveket

Az akció alatt a rendőrök országszerte 524 ellenőrzési ponton, 544 csoporttal összesen 15737 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 521 esetben, további 28 alkalommal más kommunikációs eszköz használata, vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 2132 emberrel szemben intézkedtek.

Nem törődnek a záróvonallal

Tolna megyében nem csak rendőrök ellenőriztek, hanem drónt is bevetettek a szabálytalankodók ellen. 69 olyan közlekedővel szemben jártak el, akik nem használták a biztonsági övüket, és kilenc olyan sofőrt is megállítottak, akik menet közben kézben tartott mobiltelefont használtak. Ahogy a videón is látszik, nagyon sokan nem vették figyelembe a záróvonalat és arra fittyet hányva előztek, illetve rengetegen nem tartják fontosnak a biztonsági öv használatát.

Arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat és közlekedjenek biztonságosan.