Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vonat vezetőjének dudálására ébredt az az erősen ittas férfi, aki a reggeli órákban nagyobb mennyiségű tömény és sört elfogyasztása után lepihent a vasúti pályán Bátaszék térségében. A szekszárdi rendőrök gyorsított eljárásban befejezték vele szemben, a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indított eljárást.

Az eset júniusban történt

Egy mozdony vezetője tett bejelentést, hogy egy férfi az 50-es vasúti mellékvonal Hidas-Bonyhád és Bátaszék közötti szakaszán a vasúti síneken feküdt, és csak a vonat vészjelzésére hagyta el a vasúti pályát.

“Kora reggel a dohányboltba indult, de mivel az még nem volt nyitva, ezért egy kocsmában nagyobb mennyiségű tömény italt és sört ivott meg. Később a vasúti sínek mellett elindult haza, de útközben leült pihenni és elaludt.”

Ezt mondta a rendőröknek hozzátette: arra ébredt fel, hogy egy vonat hangosan dudál, ekkor hirtelen mozdulattal lelépett a sínekről és a bokros területre esett.

Az esés következtében meg is sérült

A férfival  szondát is fújattak, mely igen magas értéket mutatott. A rendőri intézkedés miatt a vonat nem tudott továbbmenni, ezért utasait busszal vitték el célállomásukra. A malőr miatt egy másik vonat csaknem 100 percet késett.

A 25 éves bátaszéki fiatallal szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárás. Őszinte beismerő vallomást tett.