Dunaszentgyörgyön takarékossági intézkedések lépnek életbe. A részleteket a település vezetése írta meg közösségi oldalán.

– A megemelkedett energiaárakra tekintettel, az előzetes egyeztetéseket követően több önkormányzati intézményt érintő energiamegtakarítási intézkedésről döntött legutóbbi ülésén Dunaszentgyörgy önkormányzatának képviselő-testülete. – írja a poszt.

A Dunaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Székhelye januártól a fűtési időszak végéig a pénteki napokon zárva tart, ahogyan a Művelődési Ház sem nyit ki a januári és februári hónapokban. A könyvtári szolgáltatás azonban nem lesz figyelmen kívül hagyva. Az érdeklődők online felületen jelezhetik majd könyvigényeiket, ezt követően heti egy-két alkalommal vehetik majd át személyesen az igényelt köteteket a könyvtárban.

Személyi edzésekre lesz lehetőség

A Sporttelepen található csarnoképületben február 28-ig szünetel a gázfűtés, az azt használó sportegyesület és az iskolások tornaóráikon az intézmény mellett található műfüves focipályát használhatják. A személyi edzésekre használt épület tetején található napelemek és szükség esetén további kiegészítő, elektromos fűtőberendezéseknek köszönhetően folytatódnak a sportfoglalkozások heti egy-két alkalommal.

Bezár az idősek klubja

A fűtési szezonra bezár a Várdomb. u. 50. szám alatt található Idősek klubja Az eddig itt tevékenykedő, házi segítségnyújtást és a családgondozást végző dolgozók irodai munkavégzési helye ebben az időszakban átkerül az önkormányzati hivatalba, ügyintézés miatt ide fordulhatnak majd az érintettek. Januártól éjfél és hajnali fél 4 között a község közigazgatási területén átmenetileg nem világítanak majd a közterületi lámpák.