Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az „Ebösszeírási adatlap”-ot ebenként kell kitölteni. Az ebösszeírás alapján az önkormányzat helyi nyilvántartást vezet.
Ha Szekszárd közigazgatási területén tartasz kutyát, kérik, hogy  töltsd ki az „Ebösszeírási adatlap” nyomtatványt, és azt április 15-ig juttasd el a Polgármesteri Hivatalhoz. Az adatlap letölthető a város weboldaláról, vagy beszerezhető a hivatali portán illetve ügyfélszolgálaton. 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. tv. 42/B. §-a értelmében a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel -három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. 

Így küld vissza! 

Az „Ebösszeírási adatlap” Polgármesteri Hivatalhoz történő eljuttatása történhet:

  • postai úton (levélcím: 7100 Szekszárd, Pf. 83.);
  • személyesen leadható a Polgármesteri Hivatal portáján vagy ügyfélszolgálatán;               
  • benyújtható ügyfélkapun keresztül;
  • szkennelve továbbítható az ebosszeiras@szekszard.hu e-mail címre.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését a jegyző ellenőrizheti. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után, melynek összege – az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet szerint 150.000 forint.