Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ORFK OBB kezdeményezéséhez Tolna vármegyéből egyedüliként csatlakoztak a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola nebulói.   A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Szegedi Tankerületi Központtal együttműködve – az országban elsőként – még 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogramot. 

A kezdeményezés 2022. év végén országossá nőtte ki magát.

Ekkor az OBB a Szegedi Tankerületi Központtal együttműködési megállapodást kötött. A programhoz ez idáig Tolna vármegyéből egyetlen iskola, a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola csatlakozott.

Az oktatási módszer lényege

A rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskolás tanulókat. A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedési-balesetmegelőzési ismeretek átadása. 

Az alsó tagozatos gyerekek játékos formában ismerkednek meg a gyalogos közlekedés alapszabályaival. 

Megtanulják a legfontosabb közlekedési táblák jelentését, a közlekedési lámpák jelzéseit, a tömegközlekedési eszközök helyes használatát.

A magasabb osztályokban a gyerekek elsajátítják az önálló és biztonságos közlekedés ismereteit.

Megismerkednek az összes gyalogosokra vonatkozó közúti jelzéssel, jelzőtáblával és útburkolati jellel is.
Az első tanórát a napokban tartották meg a bölcskei kisdiákoknak. A Paksi Rendőrkapitányság munkatársai a későbbiekben is részt vesznek a baleset-megelőzési program lebonyolításában.