6 nap

Országos bajnoki címet, különdíjat, s ezekkel számos nyereményt zsebelhetett be a bölcskei Galó Árpád, aki az ORFK OBB által megszervezett Kerékpáros Iskola Kupán a kiemelkedő teljesítményével valamennyi riválisát legyőzte. Csaknem három évtizede rendezi meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű közlekedésbiztonsági versenyt felsős diákok számára.  Célja, hogy a közúti közlekedés szabályait már ismerő diákok részére egy magasabb szintű versenyhelyzetet teremtsenek. 

A vármegyei fordulót Szekszárdon szervezték

Ott két bölcskei diák, a lányoknál Molnár Angelika, a fiúknál Galó Árpád bizonyult a legjobbnak. Az országos döntőn így – melyet Miskolcon szerveztek meg – ők képviselték Tolna vármegyét a komoly felkészültséget igénylő versenyen.  


A három napig tartó eseményen a vármegyék legjobb lány és fiú versenyzői mérték össze tudásukat, ahol a gyermekek elméleti felkészültségüket KRESZ-tesztlap kitöltéssel, gyakorlati ismereteiket ügyességi pályán és szabályossági útvonal teljesítésével bizonyították.

„Árpi már a KRESZ-tesztlap kitöltésekor jelezte, hogy ott a helye a legjobbak között. Ezt követte egy parádésan teljesített ügyességi pálya, melyen a legjobb lett valamennyi versenyzőtársa közül. Végül a városban kialakított szabályossági pályán is az egyik legjobb volt”

– írta közleményében a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Az eredményhirdetésen nagy volt a Tolna vármegyei különítmény öröme, hiszen Galó Árpád, a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola 7. osztályos tanulója a fiúk között országos bajnoki címet szerzett. Sikerét tetézte azzal, hogy az ügyességi pályán nyújtott teljesítményéért a kupa és az érem mellé bezsebelt egy különdíjat, egy kerékpárt is.

A versenyen tisztesen helyt állt Molnár Angelika is.

A két bölcskei tanuló felkészítője Rausch-Tinyei Melinda volt, aki 25 éve dolgozik Bölcskén az iskolában nap mint nap azon, hogy a tanulókban már kisgyermekkortól tudatosítsa a biztonságos közlekedés fontosságát. Ez a siker az ő sikere is, hiszen beérett a csaknem negyed évszázados munka gyümölcse. 

Gratulálunk a fiataloknak és felkészítőjüknek is!