3 hét

Megtartották Szekszárdon a Kerékpáros Iskola Kupa Tolna vármegyei fordulóját, melyet az általános iskolák felső tagozatosainak szerveztek a közlekedésbiztonság jegyében. Hosszú évek óta rendezi meg az Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű közlekedésbiztonsági versenyt felsős diákok számára. 

Célja a közúti közlekedés szabályait már ismerő diákok részére egy magasabb szintű versenyhelyzet megteremtése, a balesetmentes közlekedésük elősegítése. 

A szervezők mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatok összeállításánál figyelemmel vannak a versenyzők életkori sajátosságaira.

Helyszín a szekszárdi Baka István Általános Iskola 

Itt zajlott a XXIX. Kerékpáros Iskola Kupa Tolna vármegyei döntője.

Hét iskolából 24 tanuló mérte össze közlekedéssel kapcsolatos elméleti és kerékpáros ügyességi tudását. 

A színvonalas versenyen voltak, akik hibátlanul „gurultak” végig az akadályokkal teletűzdelt pályán. A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont munkatársa által összeállított KRESZ teszten is ügyesen túljutottak a versenyzők. Ezúttal azonban senki nem oldotta meg hibátlanul a tesztlapot.    

A legjobbak a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola diákjai voltak, hiszen mind a lányok, mind a fiúk között ők szerezték meg az első helyet.

A verseny vármegyei dobogósai:

  • LÁNYOK: 1. Molnár Angelika Bölcske, 2. Horváth Zsófia Simontornya 3. Pap Szilvia Aparhant.
  • FIÚK: 1. Galó Árpád Bölcske 2. Kovács Tamás Simontornya 3. Keresztes Marcell Bölcske.

Az országos döntőt május 8-10. között Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szervezik meg, ahol Tolnát a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola csapata képviseli majd.

Gratulálunk minden résztvevőnek! A győzteseknek pedig sok sikert az országos döntőben!