A kettő karöltve jár egymással. Szekszárdon a napokban zajlott a Sportágválasztó, amelyet az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság kezdeményezésére Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Szekszárdi Sportközpont NKft. közösen szervezett meg. A sikert pedig a Szekszárdi Sportközpont weboldalán felsorakozó fotók sora is igazolja. Mosolygós arcok, megfeszített koncentráció, verejték és küzdés. Ez maga a sport..


Több korosztály, több turnusban

A kicsiktől a kamaszokig, változatos volt a korosztály. A cél pedig bemutatni, hogy milyen sok a választási lehetőség városunkban ahhoz, hogy valaki csatlakozzon a kiválasztott mozgásformához.

Számok tükrében

Összesen 556 diák vett részt a színvonalas programon, ami felülmúlta a szervezők elképzelését. A várható létszám az előzetesen leadott jelentkezési lapok szerint 493 fő volt. Vagyis 424 általános iskolás és 132 középiskolás próbálta ki a bemutatkozó alkalmat.A gyerekek szabadon mozoghattak a kísérő tanárok engedélyével és felügyeletével a sportágak között.

A legnépszerűbbek számukra a labdajátékok, az asztalitenisz és a küzdősportok voltak.


Ezeken kívül pedig a lányok érdeklődését leginkább a táncegyesületek keltették fel, a fiúkét pedig a kerékpár.


„Észrevehető volt, hogy a programot többnyire az általános iskolás korú diákok élvezték, főként az 5-6. osztályosok”

– írta közösségi posztjában a Szekszárdi sportközpont.

„Bízunk abban, hogy a bemutatkozott 23 egyesület közül minden diák talált magának tetsző foglalkozást, sportágat és reméljük továbbá azt is, hogy az egyesületek létszámának növeléséhez a programunkkal hozzá tudtunk járulni.”

(forrás, fotó: szekszardisport.hu)