Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre több turista keresi fel a lengyelországi Szczecint, ahol bár számos látványosság várja az érdeklődőket, a legmagasabbra értékelt attrakció mégis egy Gacek nevű duci macska.

Noha a város számos természeti és építészeti kincset rejt, lévén, hogy az Odera folyó partján, 60 km-re a Balti-tengertől fekszik, a Google-ra érkezett értékelések szerint a legnépszerűbb látványosság egy fekete–fehér, pufók cica lett, aki türelmesen tűri, ha fotózkodnak vele, némi jutalomfalatért cserébe pedig dorombolással hódítja meg a járókelők szívét.

A cica a Kaszubska utcán lakik egy faházban immáron 10 éve. Különleges helyet foglal el a helyiek szívében, akik imádják, és hosszú ideje gondoskodnak róla. Gaceket egyre többen kezdték etetni, ami valljuk be, meg is látszik rajta – éppen ezért a város egyik állatmenhelye felszólította az embereket, hogy ne adjanak neki több jutalomfalatot, mert már így is nagyon elhízott. Gacek a tökéletes macskaéletet éli: szabad és független, bármit megtehet, amihez csak kedve szottyan, s bár technikailag nincs gazdája, szeretgetésből, cirógatásból, no és persze jutalomfalatokból sosem szenved hiányt.