Tolna városa ezen a hétvégén izgalmas gasztronómiai eseménynek ad otthont. Megrendezésre kerül a krumplinokli főzőverseny, amely a régió egyik kedvelt egytálételét állítja reflektorfénybe.
Az esemény hírére az Egyesült Államokban élő Bíró Beáta, aki Tolnán nőtt fel, úgy döntött, hogy otthonában újra elkészíti a gyerekkorából jól ismert fogást. Különösen igaz ez a krumplinokli főzésre, amikor testvére, Adriennék meglátogatják az Államokban – ilyenkor ez az étel még többet jelent számára. Nem fordul elő olyan alkalom, hogy ilyenkor ne főznének legalább egyszer.
„A krumplinokli számomra nem csupán egy étel, hanem egy darab otthon, egy szelet gyerekkori emlék”
– meséli Beáta.
„Nagymamám és édesanyám is gyakran főzte, és az ő szeretetteljes főzési stílusuk adta meg ennek az ételnek a különleges ízét.”
Bár hagyományosan házikolbásszal készül, Beáta különösen szereti a kolbász nélküli változatot is. Most is ebben a formában főzte meg, így a burgonya, a fűszerpaprika és kézzel készített házi csipetke dominál az ízekben, kiemelve az egyszerűség szépségét. Akkor jó, ha a kanál megáll benne!
„A hosszú főzési idő alatt az ízek összeérnek, és az étel igazi otthonos hangulatot teremt. Remélem, hogy a Tolnai krumplinokli főzőverseny hagyománnyá válik, és egyre többen ismerik meg ezt a csodás, egyszerű fogást”
– teszi hozzá Beáta.
Jó étvágyat mindenkinek, és sok sikert a versenyzőknek Tolnán!