Pénteken Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utcában, a Széchenyi utca irányából Csatár irányába közlekedett egy autós. A belső forgalmi sávban haladt, majd figyelmetlenül a külsőbe sorolt át, nem biztosított elsőbbséget az ott közlekedő busznak.  A buszsofőr intenzív fékezésbe kezdett, hogy ne ütközzenek össze. Koccanás nem történt ugyan, de a buszon két utas megsérült, egyikük súlyosan, a másik könnyebben.  

Szombaton egy motoros sérült meg, amikor egy nagy teljesítményű motorral közlekedett Dombóvár közelében egy földúton. Az egyenletlen burkolatú úton elvesztette irányítását a motor felett és elesett.

Egy autós Németkér térségében, a 6231-es számú mellékúton Paks irányába közlekedett. A 12-es kilométerszelvénybe érve figyelmetlensége miatt jobbra letért az útpadkára, majd ellenkormányzott, és áttért a szemközti sávba. Onnan az árokba csapódott, ahol a kocsi a bal oldalára dőlve állt meg. A sofőr könnyebben sérült a balesetben.

A többi, anyagi káros eseménynél figyelmetlen tolatás, az útra féktávolságon belül érkező vadon élő állat, a nem megfelelő követési távolság, a kanyarodás szabályainak megsértése, egy esetben pedig elalvás vezetett balesethez.

Két ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból

A mért eredmények alapján egyikük 130 000 forintos közigazgatási bírságot kapott, a másik férfi ellen büntető feljelentést tettek, jogosítványát a helyszínen bevonták és felfüggesztették vezetési jogosultságát.

Egy olyan sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások, aki nem rendelkezett az általa vezetett szerelvény vezetéséhez megfelelő kategóriával. Az ügyben szabálysértési eljárás indult.