Meleg vacsorát tennél az asztalra, de se időd, se kedved a konyhában ácsorogni órákon át? Üres a hűtő? Van otthon krumpli, hagyma, némi szalonna? Ezt készítsd el belőle!
Hozzávalók:
4 darab burgonya
1 fej hagyma
1 csomag szeletelt bacon vagy 10 dkg kolozsvári szalonna
kevés olaj
Elkészítés:
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk. Tepsibe rakjuk a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük, kevés olajjal meglucsoljuk. Ha szeletelt szalonnánk van, akkor borítsuk be vele a zöldségeket, ha pedig kockázott, akkor szórjuk a tepsibe. Takarjuk le alufóliával, majd mehet a sütőbe 180 fokra, körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.
Pofon egyszerű, nem igaz? Na de legalább ilyen finom is, főleg, ha egy kis fokhagymás petreszelymes mártogatóst is csinálunk hozzá. Egy kis pohár tejfölbe tehetünk 2 kisebb gerezd zúzott fokhagymát, egy csipet sót, borsot, némi aprított petrezselymet.