Karácsony közeledtével az Egyszülős Központ – támogatói felajánlásoknak köszönhetően – 200 vidéki és 200 budapesti egyszülős családot lep meg az ünnepekre egyenként 40 ezer forintos ajándékcsomaggal.

Minden színház és kulturális központ segített 

Az ajándékok eljuttatásához segítségre volt szüksége a központnak, így minden megyeszékhelyen megkérték a helyi színházat vagy kulturális központot, hogy szolgáltassanak helyet az ajándékok átadásához. A szekszárdi helyszín a Babits Mihály Kulturális Központ volt, ahol december 15-én, délután 10 család kaphatta meg a karácsonyi csomagját.

Városunk egyszülős családjainak Deregán Gábor, a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottságának főtitkára juttatja el az ajándékokat.

Az egyszülős családokat sokszor nem veszik észre, ezek a családok nem szokták meg azt, hogy kapnak valamit. Most részben kapják az Egyszülős Központ által összeállított ajándékokat, másrészt annak a csodáját is, hogy milyen, amikor körülöleli az embert a figyelem, amikor valaki észreveszi, hogy nehéz nekik és segítségre van szükségük. Ez a fajta ajándék legalább olyan fontos, mint az, ami benne van a csomagokban.