Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Több mint száz négylábú részvételével dőlt meg a világ talán legkülönösebb kutyás rekordja, amihez stílusosan A 101 kiskutyának is köze volt.

Számos érdekes és meghökkentő kutyás Guinness-rekordról hallhattunk már, de az alábbi már csak a résztvevők nagy száma miatt is kiemelkedő. Angliában ugyanis 127 blöki előtt vetítették le egy filmet, 7 jószággal megdöntve az eddigi brazil világrekordot, amelynek hivatalos neve „legtöbb kutya részvételével tartott filmvetítés”. A szabadtéri vetítésre Worcesterben került sor.
A közös mozizás olyan szempontból is igen stílusosra sikerült, hogy a választott alkotás „A 101 kiskutya” című film volt. Ilyen szempontból a brazilokat is dicséret illeti, ott ugyanis 2019-ben szintén egy kutyás mesét, „A kis kedvencek titkos élete 2”-t nézhette meg a 120 blöki.

A teljesítmény értékét növeli, hogy míg A 101 kiskutya 1 óra 43 perces, addig a Brazíliában vetített rajzfilm csak 1 óra 26 percig tartott, így időben is lepipálták a korábbi rekordereket.
A részvétel szigorú feltételekhez volt kötve, így a résztvevő kutyusok az egyévesnél idősebbek közül kerülhettek csak ki és a belépés előtt át kellett esniük egy állatorvosi vizsgálaton is.
Az angol rekordkísérlet ötletgazdáját, Rachel Marie-t is meglepte a nagyszámú részvétel. Főleg amiatt, hogy II. Erzsébet királynő halála miatt sok gyászoló az előzetes érdeklődés ellenére végül nem ment el az eseményre. Ennek kapcsán Marie úgy nyilatkozott, hogy mivel a királynő is köztudottan rajongott a négylábúakért, emiatt úgy gondolta, ő is üdvözölte volna a programot.