Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Könyvekkel a nehéz percekben. Valahogy így is megfogalmazhatjuk azt a segítő gondoskodást, mely a napokban vált kézzelfoghatóvá. 

„Köszönjük az Illyés Gyula Megyei Könyvtár munkatársainak a kórház Gyermekosztálya számára eljuttatott hat doboznyi, nagy gonddal és szeretettel válogatott könyvet, amit a szekszárdi megyei és a bátaapáti községi könyvtárak olvasói, valamint a szekszárdi Dienes Általános Iskola 7. c. osztályos diákjai adományoztak azért, hogy az olvasás, mesekönyv-nézegetés élményével könnyebbé tegyék az osztályon ápolt, vagy a szakrendelőkbe vizsgálatra érkező, beteg gyerekeknek a várakozás nehezen viselhető idejét!”

Ezt olvashattuk az intézmény közösségi posztjában.  A cél nemes és egyszerű, szeretetben karöltött gondoskodás.

„Nagyszerű dolog, hogy az adományozók és a könyvtár munkatársai a könyvek összeállításánál nemcsak a gyerekekre gondoltak: a csomagba, a gyerek- és ifjúsági könyvek mellett, krimik és ismeretterjesztő könyvek is kerültek, így a gyermekeiket kísérő szülők is találhatnak maguknak olvasnivalót.”

Az adománnyal ha a fizikai fájdalom ugyan nem enyhíthető, de a lelki feltöltődésnek lehet általuk esélye!