Rács mögött vannak! Az eset Szekszárdon történt. Rövid időn belül mindkettőjüket elfogták.

Az eddigi információk szerint… 

Egy külföldön élő helyi lakos kereste meg a Szekszárdi Szüreti fesztivál első éjszakáján a rendőröket, mert két, számára ismeretlen férfi arra kényszerítette, hogy egy ATM-ből pénzt vegyen le, és azt adja át nekik.

„Kérésüknek” erőszakkal adtak nyomatékot

A sértett a fenyegetéseknek és az erőszaknak végül engedett, és körülbelül 500 eurónyi készpénzt adott át a két rablónak.

A szekszárdi rendőrök néhány órán belül azonosították mindkettőjüket, és már kattant is a bilincs a 15 éves szekszárdi fiú és apja kezén.

Nem voltak ismeretlenek

Mármint a rendőrök előtt. A 41 éves szekszárdi S. János ellen több, mint két tucat lopás miatt van folyamatban büntetőeljárás az ország több pontján is. A férfi számos bűncselekményt követett el Budapesten, Dunaújvárosban és Szekszárdon is az elmúlt időszakban. Őt még aznap rablás bűntett elkövetésével gyanúsították meg a szekszárdi zsaruk, majd őrizetbe vették.

Az ügyészség indítványára a bíróság a napokban letartóztatta a többszörösen büntetett előéletű férfit, aki nem régiben szabadult egy hosszabb büntetés után a börtönből.

15 éves fia édesapjával együtt tervelhette ki a rablást

Fiatal kora ellenére ő sem ismeretlen már a szekszárdi nyomozók előtt. Ellene is több lopás miatt nyomoznak. Gyanúsítottként hallgatták ki a szekszárdi nyomozók, és a bíróság a napokban őt is letartóztatta, melyet javító-nevelő intézetben kell töltenie.   

Az apa-fia páros ellen a mostani rablással együtt közel három tucatnyi bűncselekmény miatt folytatják a nyomozást a szekszárdi rendőrök.