A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Elnöksége úgy határozott, hogy idén is két ütemben zajlik a tagdíj-megállapítás.

Az év első felében történt a gazdálkodó szervezetek tagdíj-megállapítása, míg az őstermelők és egyéni vállalkozók esetében a tagdíj-megállapítás most ősszel, november 1–30. között történik. A tagdíj-megállapítás alapja a 2020-as árbevétel, csökkentve a 2020-as évben folyósított támogatások összegével.

A befizetési határidő 2022. december 15.

„Az idei évben vannak kedvezmények. (…) A NAK Országos Küldöttgyűlése úgy határozott, hogy a lehetőségekhez mérten csökkenti a befizetendő tagdíjakat. Ez azt jelenti, hogy 2022. évi tagdíjból összességében 1 milliárd forint kedvezményt, míg jövőre ez várhatóan 2-2,5 milliárd forintot fog jelenteni. A középső, kettes-hármas-négyes tagdíjságba tartozó, azaz az évi 5000, 30 000, vagy 100 000 forint tagdíjat fizető magánszemély, vagy gazdálkodók esetében automatikus jár a kedvezmény, ami Tolna megyében 30% lesz. A magasabb tagdíjságok esetében a kedvezmény nem automatikus. Azok a tagjaink, akik a kedvezményt szeretnék igénybe venni, méltányossági kérelmet kell hogy benyújtsanak december 15-ig.” – fejti ki Botos Ferenc, a NAK Tolna Megyei Szervezetének igazgatója.