Öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat részeként két hétig – a tudatosság jegyében – időskorúak részére tartanak előadásokat a rendőrök, amelynek témája a biztonságos internetezés. 

Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját! 

Ezt a címet viseli az öt megyén átívelő program. A bűnmegelőzési projekt az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül – a bűnmegelőzést fókuszba helyezve – szórakoztató módon mozgatja meg öt megye lakosságát. 

A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Baranya- , a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság mellett Tolna megye részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési szakmai támogatásával 2022. szeptember 20-án vette kezdetét Szegeden. 

Közös összefogás, egyedi elemekkel

A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait. Szekszárdon 2022. október 27-én a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály vezetője Panni Andrea r. alezredes átadta a stafétát a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya vezetőjének, Huszti Gábor r. alezredesnek, így a programsorozat Tolnában folytatódik. 
A megye bűnmegelőzési területen szolgálatot teljesítő rendőrei két héten keresztül az időskorúak részére tartanak tájékoztatókat, amelynek célja, hogy az interneten rájuk leselkedő veszélyekre felkészülve elkerülhessék az áldozattá válást.

A stafétát 2022. november 14-én a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság veszi át.