Életet mentő póló az 5G sebességével

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

YouCare néven ismerhették meg Barcelonában a Mobil Világkongresszuson (MWC) azt az okos ruhadarabot, amelyet a kínai ZTE Corporation mutatott be.

Ez az új távoli egészségfigyelő szolgáltatás, amely egy forradalmian új, hordható technológián alapszik, teljesen textil, mosható és könnyen használható.

Ez a teljesen Olaszországban gyártott újítás képes az egyén számos bio-vitális paraméterének felderítésére és intelligens módon történő továbbítására az 5G-nek köszönhetően.

A projekt olyan forradalmi textileszközök használatára összpontosít, mint a póló, fém alkatrészek nélkül, és a szövetbe természetesen „beillesztett” érzékelőkkel.

A YouCare lehetővé teszi a bio-vitális paraméterek detektálását, mint például a "valódi" elektrokardiogram, a légzési ritmus elemzése, a verejték összetevői, az izomfeszültség és a testhőmérséklet. A póló lehetővé teszi az ultragyors 5G ZTE-kapcsolaton keresztül történő továbbítást az egészségügyi központokhoz, valamint az egyes felhasználókhoz.

"Ez egy olyan találmány, amely megváltoztatja az egészségügyi problémákkal küzdő polgárok és a krónikus betegségekben szenvedő kiszolgáltatott emberek otthoni és távoli orvosi segítségének életét és minőségét, biztosítva az ellátáshoz való hozzáférést, valamint nemzeti és nemzetközi hálózatunk támogatását." – mondta Francesco Rocca, az Olasz Vöröskereszt és az IFRC elnöke.

A szabadalmaztatott és tanúsított textil technológia új szolgáltatásokat fejleszt ki az egészség védelme érdekében a telemedicina, a munka, a sport és az egyén általános jólléte területén.

Az egészség, a stressz és az aktív életmód figyelemmel kísérésével javítja az emberek, az idősek és a sportos emberek biztonságát.