Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hőgyészről érkezett bejelentés a napokban egy, az utcán eszméletlenül fekvő férfiról. Egy nő kért segítséget telefonon a földön magatehetetlenül fekvő kerékpároshoz.

„Kiérkező kollégáink a Széchenyi utcában találták meg a sérült férfit, aki nem mutatott életjeleket. A bejelentő addigra már telefonon felvette a kapcsolatot a mentőkkel, akik folyamatosan irányították”

– olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság oldalán.

Szedeli Márk törzsőrmester és Mocsári Dávid zászlós a mentésirányító utasításait követve megkezdték, majd egymást váltva folytatták az újraélesztést a telefonon kapott instrukciók alapján.

A mentősök tíz percen belül megérkeztek, és átvették a súlyosan sérült, de akkor már lélegző férfi ellátását, majd – miután állapotát stabilizálták – kórházba szállították.

A Tolna vármegyei vezető mentőtiszt levélben köszönte meg a bajtársias helytállást. Mint írta, kollégáink jelentős mértékben hozzájárultak az újraélesztés sikeréhez a végrehajtott beavatkozásokkal.

Emberségből újfent jeles!