A reditten sok téma boncolgatásra kerül, így az utazás is szóba jön. Nemrég valaki feltette a kérdést: “melyik a legbanálisabbnak tűnő utazási tanácsod, ami ugyanakkor létfontosságú?”

Fontos a felkészültség

A kérdésre több mint 1400 hozzászólás érkezett, a topkomment pedig az volt, amely egy gyakori tévhitet oszlatott el. Méghozzá azt, mely szerint egyszerű naptejet és szúnyogriasztót találni azokban az országokban, ahol sok napsütés és a szúnyog. A hozzászólók azt tanácsolják, hogy az ember ezt a két dolgot mindenképp vigye magával, mert ha egyáltalán kap például fényvédőt, lehet, hogy csak nagyon drágán jut hozzá, emellett egyes ázsiai országokban a legtöbb napkrém fehér réteget hagy a bőrön.

A testápolás témája egyébként is népszerű az utazás topikon belül, az egyik felhasználó például a fogmosást emeli ki, mint a leggyorsabb módot arra, hogy egy hosszú repülőút után újra embernek érezzük magunkat. „Legyen elöl a fogkrém és a fogkefe, hogy még a reptéret megejthessük ezt a lépést.” – tanácsolja.

Egy másik tanács az, hogy az ember soha ne menjen el csak úgy egy mosdó előtt, amikor utazik, mivel nem tudhatja, milyen messze van a következő.

A biztonságra vonatkozó tanácsok is előkelő helyen állnak, valaki például azt javasolja, hogy tartsunk ötven-száz dollárnyi készpénzt egy külön zsebben, külön a többi pénztől és a bankkártyától, így ha az embert kirabolják, akkor is van rá esélye, hogy marad valamilye. De olyanokat is találni, akik egy csalitárcát visznek magukkal, amiben semmi fontos nincs.