Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Egyházmegye fenntartásában 32 telephelyen működő 20 oktatási intézmény, közte 10 óvoda, 9 általános iskola, 4 gimnázium, valamint 1 kollégium mintegy 600 pedagógusát köszöntötték május 31-én Pécsett, a Szent Mór Iskolaközpontban. A június első vasárnapján ünnepelt pedagógusnaphoz kapcsolódó rendezvényen Felföldi László pécsi megyéspüspök és Koósz Roland, a Pécsi Egyházmegye oktatási irodavezetője adta át a Szepesy Ignác életműdíjat a kiemelkedő pedagógusi munka elismeréseként. 

"Pedagógusnak lenni nem egy átlagos munka, hanem hivatás, az ember szívének legmélyén létrejövő gondolatok, szavak, döntések és tettek, melyekből megszületik a fejlődés, a szellem és a lélek gazdagodása, az a szemmel néha nem látható növekedés, mely a pedagóguspálya valódi értelme és különlegesen értékes öröme"

– méltatta beszédében a tanári hivatást Koósz Roland, melyről a pecsiegyhazmegye.hu ír.


Az oktatási intézmények infrastrukturális megújulásáról szólva a szakember örömét fejezte ki a Dombóváron épülő új óvoda, a paksi intézmény felújítása, valamint a pécsi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvoda bölcsődei szolgálattal történő bővítése okán. Reményét fejezte ki, hogy a szekszárdi óvoda és a tamási intézmények felújításához is biztosítva lesz a szükséges forrás.


Felföldi László  köszöntőjében Jézusnak a világosságról szóló tanítását idézte,  kiemelte, hogy a pedagógusok legfontosabb feladata – minden tantárgy esetében – megtanítani a gyermekeket látni, meglátni és valami mögé látni, azaz gondolkodni és nem koncentrálni, hanem jól gondolkodni.


Szepessy Ignác pedagógus életműdíjban részesült Bertáné Hargitai Margaréta, a szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskola tanítója, valamint Csekőné Molnár Zsuzsanna és Dimén Orsolya, mindketten a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium pedagógusai.

Elismerő oklevéllel köszönték meg három leköszönő intézményvezető munkáját, melyet Nagy Andrea, a Szent Mór Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium főigazgatója, Fodor Mihályné, a szekszárdi Szent József Katolikus Általános Iskola, és Szent Rita Katolikus Óvoda főigazgatója és Skucziné Mány Katalin a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium főigazgatója vehetett át.

(forás, fotó: pecsiegyhazmegye.hu)