A Tolna megyei rendőrök őrizetbe vették azt a decsi testvérpárt, akik zártszelvénnyel ütlegeltek egy férfit, aki előzőleg szintén egy vasdarabbal fenyegette meg őket.

Vascsővel és táblával fenyegették egymást

Vasárnap éjjel érkezett bejelentés, hogy Decs egyik utcájában többen megvertek egy helyi férfit. A rendőrök és a mentők is rövid időn belül a helyszínre értek, ahol egy 38 éves helyi lakost találtak eszméletlen állapotban. A férfi barátnője elmondta, hogy párja nem sokkal korábban szóváltásba keveredett, egy, az utcán sétáló társasággal. Az asszony és párja a csoport után ment, ahol tovább folytatódott a vita. A 38 éves férfi vascsővel kezdte el fenyegetni a társaság tagjait, akik közül ketten ezen felbőszülve, kikaptak a földből egy táblát, és az azt tartó zártszelvényekkel ütlegelni kezdték. A sértettet súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

Az egyenruhások a helyszíntől nem messze – egyikük lakásán – elfogtak egy testvérpárt, egy 33 és egy 19 éves decsi férfit. A rendőrök a ház udvarán megtalálták, és lefoglalták a vasrudakat is. A nyomozók a sértett házánál is megtalálták azt az eszközt, mellyel korábban fenyegetőzött.

A rendőrök a testvérpárt őrizetbe vették, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki életveszélyt okozó súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Mindketten elismerték, hogy megütötték a földből kirántott zártszelvényekkel a 38 éves ismerősüket. A nyomozók az ügyészségen előterjesztést tettek a testvérek letartóztatásának indítványozására is.