0:00
/
Elfogadták a költségvetést Szekszárdon

18 milliárd 38 millió forint főösszeggel rendkívüli ülésen fogadta el a költségvetést az önkormányzat Ács Rezső polgármester, a költségvetés előterjesztésében azt írta, hogy javaslata "a biztonságos működést és a rezsivédelem finanszírozását" alapozza meg. 

dr. Gábor Ferenc jegyző, a költségvetés előadója elmondta, 2023-ban az előző évihez képest 635 millió forinttal több forrást kellett biztosítani az energiaár-emelkedések és a kötelező minimálbér-emelés miatt. A város több iparűzésiadó-bevételre számít, miután idén a kkv-szektor egy százalék helyett ismét két százalék adót fizet az önkormányzatnak. Városunk 365 millió forint állami kompenzációt kap a megemelkedett energiaárak miatt. 
A tervezett bevételek között 500 millió forint szerepel ingatlanok értékesítéséből.

Módosítások a terítéken

A közgyűlés több módosítással fogadta el a költségvetést, az oktatási, sport és ifjúsági bizottság javaslatára az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabda egyesületnek 15 millió helyett 40 millió forint támogatást szavaztak meg, Csötönyi László (ÉSZ) javaslata nyomán a Babits Mihály Kulturális Központ a 240 millió forintos finanszírozáson túl 50 millió forintot kap városi nagyrendezvények, köztük a Szekszárdi Szüreti Napok szervezésére.