1 év

Szekszárdi versenyző szerezte meg az első helyet az idei Busó futáson, Mohácson. Lieszkovszky Tamás nem most indult először futóversenyen. Tamás először Facebookon találkozott a Busó futással, azonnal jelentkezett is az eseményre.

„Néptáncos lévén nagyon régóta járok a busójárásra egyébként így barátokhoz meg táncos ismerősökhöz. Minden évben visszatérő vendég vagyok így a busójáráson és akkor ez így nagyon megtetszett, hogy a busójárás szombatjának délelőttjén egy ilyen verseny megrendezésre kerül.” – mondja Tamás.

Pont egy számára ideális táv is meg volt jelölve, a 10 km-es, így nem kellett sokat gondolkodnia, hogy melyikre jelentkezzen. Kicsit aggódott a verseny előtt, mert számára mindig nehezebbek egy kicsit a téli futások és tartott az időjárástól, de végül minden rendben ment.

„Az eleje egy kicsit húzósabb volt, úgy éreztem, hogy túlságosan meghúztam az elején, tehát egy sprinttel és akkor úgy éreztem, hogy ez így nem lesz jó a további kilométereken keresztül, de aztán sikerült beállítani egy megfelelő tempót, meg egy megfelelő légzéstechnikát és akkor már úgy könnyeden ment.” – fejti ki Tamás, akit a tempója egészen az első helyig repített.

Tamás már korábban is indult futóversenyeken és ezt a hobbiját továbbra is folytatni szeretné.