A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában köszöntötték azokat, akik miniszteri elismerésben részesültek állami ünnepünk alkalmából. Augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király ünnepe egyúttal arra is alkalmat ad, hogy azoknak mondjanak köszönetet, akik a legtöbbet tették és teszik az emberek biztonságáért.

A katasztrófavédelem ünnepségén azokat szólították ki, akik nemcsak a közelmúlt gyorsan változó kihívásaira reagáltak kiválóan, hanem egész eddigi életük és munkájuk jó példa volt arra, mit jelent elhivatottan egy közösségért dolgozni.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy előterjesztésére soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Péti Tamás tűzoltó századost, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadóját. Péti Tamás tűzoltó százados 2017. június elsejétől került a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának állományába, referens beosztásba. 2017. november elsejétől az Igazgatóság oktatásszervezésért és képzésért felelős kiemelt főelőadójaként látja el munkáját. Tamás nyitott és fogékony a jogszabályi változásokra és azok adaptálására, szakmai fejlődésének biztosítása érdekében folyamatosan képzi magát. A rábízott feladatokat a legnagyobb körültekintéssel és precizitással, konstruktívan, a vezetői döntési mechanizmusokat támogatva hajtja végre. A katasztrófavédelmi szervezet képzési rendszerét jól átlátja, a szakirányítókkal, képzési szakemberekkel kiváló kapcsolatot ápol. A személyi állomány képzésekre, továbbképzésekre történő beiskolázásáról ütemezetten – a képzést folytató intézmények által biztosított lehetőségek, illetve a szakmai igényeket figyelembe véve – gondoskodik. A szervezet iránti lojalitása példaértékű, a humán szakterületre háruló feladatokból a munkakörén túl is kiveszi a részét, a képzés és oktatásszervezés területén végzett munkája kimagasló.