Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Ápolási Egyesület kitüntető díszoklevelét és emlékérmét vehette át Kárpáti Veronika, a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház II. Belgyógyászati Osztályának osztályvezető ápolója, a 35 éves fennállását ünneplő szakmai szervezet jubileumi ünnepségén Visegrádon.

Az elismeréssel minden vármegyéből egy, kimagasló szakmai munkát végző, az országos egyesületben is hosszú ideje aktív szakdolgozó tevékenységét ismerte el a szervezet vezetősége.

Veronikát fiatal kamaszként, nyári munka alkalmával varázsolta el a gasztoenterológia „illata”. Már akkor 16 évesen tudta, hogy ha törik, ha szakad, ő ott fog dolgozni és ezért meg is tett mindent.

A szünetekben, a főiskola megkezdése előtt és alatta is segédápolóként dolgozott a gasztroenterológián, 2004- től a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház gasztroenetrológiai osztályán. Eközben okleveles egyetemi ápoló, pár évvel később Hospice szakápoló végzettséget szerzett.

Folyamatosan képezi magát

Megszerzett tudása mellett a betegek tiszteletét és a szakma iránti elhivatottságát adja tovább a leendő ápolóknak és kollégáinak. Veronika figyel a betegek lelkére is.  A probléma fogalma számára ismeretlen, neki megoldandó feladatai vannak.

2012-ben az év szakdolgozója elismerést vehette át a kórház vezetőségétől.

Idén már tizedik éve osztályvezető ápolóként irányítja a Gasztroenterológiai Osztály munkáját. Munkába állása napjától tagja a Magyar Ápolási Egyesület Tolna Vármegyei Szervezetének, ma pedig már az egyesület elnöke.

Vezette az intézményben működő Ápolástudományi és Koordinációs Csoportot, jelenleg a Szakmai Szakdolgozói Tanácsadói Testület, a Tolna Megyei Gyulladásos Bélbetegekért Alapítvány kuratóriumának, valamint a MESZK Etikai Bizottságának is aktív tagja.

2017-ben ő szervezte a Kossuth Zsuzsanna emlékére az Ápolók fája megemlékezést, és az ő nevéhez fűződik a Szürke nénék sírjánál történő megemlékezés kezdeményezése is, mely az évek alatt jelentős létszámú, városi eseménnyé nőtte ki magát.

(forrás,fotó: kórház Facebook oldala)