A 21. században igazán trendinek számít az egészséges élet fogalma, hiszen mindenki szeret lépést tartani az újdonságokkal, és egyre többen gondolják úgy, hogy a mindennapos mozgás elengedhetetlen. Az életmód és a táplálkozás szoros kapcsolatáról van szó, amelyről együttesen lehet beszélni, külön viszont nem érdemes.

A minőség a fontos

A helytelen táplálkozás és a stresszes munkanapok sajnos olyan betegségek kialakulásához vezetnek, amelyek eddig nem is léteztek a köztudatban. Az egészséges élet nem jelent egyet az állandó vitaminfogyasztással. Oda kell figyelni arra, hogy milyen minőségű tápanyagokat juttatunk be szervezetünkbe, hiszen a természetes vitaminok mellett, az ásványi anyagok minősége is fontos tényező. Ezért fontos, hogy beszéljünk ezekről a dolgokról, illetve hogy minél pontosabb és hitelesebb források tanácsait fogadjuk meg.

Egészségnapot tartanak

Itt Szekszárdon is lesz erre lehetőség, ugyanis a Rubeusz Egyesület és a Humánszolgáltató Központ közösen szervezett egy programot, amely a Balansz II. – „Napos Oldal” modellprogram keretein belül létrejövő Sport- és Egészségdélután névre hallgat.

A résztvevők az egészséges életmódról, a táplálkozásról beszélhetnek és együttes sportolásra is lesz lehetőség június 14-én 15 órától az Energia Játszótéren. A program ingyenes, de jelentkezéshez kötött.