Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb állomásához érkezett az ÁFÉSZ áruház környezetének felújítása Dunakömlődön. A munkálatok során most zúzottköves parkolót alakítottak ki, és térkő burkolatú felületet az üveggyűjtő és a használt zsiradék gyűjtő konténereknek. A műszaki átadást ma csütörtökön tartották.

Nem volt komfortos a lakosság számára

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy néhány éve még méltatlan látvány fogadta az itt a településre érkezőket, a helyi lakosság számára pedig nem volt komfortos, jól közlekedhető az áruház környezete, ezért döntöttek a terület rendezéséről. Korábban térkő burkolat épült a parkolás és az átmenő forgalom biztosítása céljából, kihelyeztek kerékpártárolót, egy másik, projektben kerékpáros pihenőt alakítottak ki. A most lezárult beruházásban zúzott köves parkoló épült, az üveggyűjtő illetve a használt zsiradék gyűjtő konténerek alá térkő burkolat, valamint zöldfelületrendezés is történt. Most már méltó a környezet mind a dunakömlődiek, mind a településre és Lussoniumba látogatók számára.

A részönkormányzati keretből megvalósult mostani beruházás is fontos volt, hiszen az érintett területen nem volt semmilyen szilárd burkolat, esőzések idején a járművek felhordták a sarat az új térkő burkolatra. Ez a probléma most megszűnik, és még esztétikusabb lett a környezet, amelynek megújulását örömmel fogadta a lakosság.

A munkálatok során most százhetven négyzetméteren, harminc centiméter vastagságban kőzúzalékos pakolót alakítottak ki, amit hetven méter kiemelt szegéllyel határoltak. Emellett építettek egy hat négyzetméter alapterületű térkő burkolatú felületet az üveggyűjtő és a használt zsiradékgyűjtő konténerek elhelyezésére, valamint az árok megközelíthetőségét segítendő egy lehajtót.