A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat egy 14 éves dombóvári fiú ellen.  A vádlott általános iskolai tanuló,  májusban az egyik osztálytársa, a kiskorú sértett a tanítást követően sportfoglalkozáson vett részt az iskola épületében. Amikor a kiskorú sértett az öltözőben átöltözött, a tulajdonát képező, fehér színű mobiltelefonját az öltözőben lévő radiátorra tette le, majd azt ott is hagyta.

A fiatalkorú vádlottnak ekkor ért véget az edzése, és az öltözőben észrevette a sértett által ott felejtett mobiltelefont, majd azt zsebre tette, és hazavitte.

A telefonból a SIM kártyát és a memóriakártyát kivette, és azokat a kukába dobta. Mivel azonban a készüléket nem tudta használatba helyezni, odaadta fiútestvérének, aki a telefont egy ismerősének értékesítette Kaposváron. 

A fiatalkorú vádlott testvére és a vevő nem tudtak arról, hogy a telefon bűncselekmény elkövetéséből származik. A készüléket a nyomozó hatóság a vevőtől lefoglalta.

A kár 70 ezer forint

Ami megtérült. A büntetlen előéletű, fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség próbára bocsátás intézkedést és annak idejére pártfogó felügyelet alkalmazását szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.

(fotó: illusztráció, pixabay)