A gyerek felnőttként NE tárgyakra emlékezzen! A hétvégén sokan kirándultak, nagyon jól tették, hiszen felejthetetlen élményt szereztek ezzel a legkisebbeknek. Gyereknapon.

Nőtt az ajándékokra szánt összeg

Egy felmérés szerint a gyereknapi ajándékokra átlagosan 7500 forintot költenek a szülők hazánkban. A gyerekek sokszor a reklámok és mesék alapján választanak ajándékot maguknak. Mindig vannak divatba jött figurák, kirakók, plüssök. 2018-ban a szülők átlagosan 2-5 ezer forintot költöttek május utolsó vasárnapjának ünnepén. Az ajándékokra és a közös időtöltésre a megkérdezett szülők 27 százaléka 2-5000 forint között költött, 19 százalék 5-7500 forintot is ott hagyott az üzletben, közel ennyien 10000 forintot is elköltöttek. 

Ma már a vásárlás egy jelentős része áttevődött az internetre. Idén az átlagköltekezés 8–15 ezer forint között volt. A felmérések szerint a játékkereskedők éves forgalmának 8–10 százaléka ebben az időszakban realizálódik.

Mi a menő?

A slágerek között van változatlanul a készségfejlesztő és a társasjátékok sora. Ami a gyermekekkel foglalkozó szakemberek szerint nagyon helyes, hiszen ez egyben fejlesztő is a gyerekek számára nem beszélve arról, hogy közös, családi kikapcsolódást ad. 

Élményt adjunk, az örökre szól

A pszichológusok szerint a felnőtt páciensek rendkívül ritkán emelnek ki meghatározó ajándékokat vagy tárgyakat gyerekkorukból. Annál többen emlékeznek hangulatokra.

Hiszen az végigkíséri őket. Talán ezért is oly fontos, hogy az ajándékozás élményközpontú legyen.

fotó: pixabay